duminică, 24 decembrie 2017

Piața de pește, Alexandrină...Dacă a fost vineri, înseamnă că e ziua în care în Egipt se merge în piaţa de peşte. Creștini sau musulmani, egiptenii, dedică ziua de vineri peștelui, care se găsește pe orice masă, în orice casă :). 
În piaţa de peşte veţi găsi toate speciile de fructe de mare şi pește, știute şi neştiute. 
Toate proaspete, așezate în balii cu apă sau pe pat de gheaţă. Stridiile, midiile, sepiile, caracatiţele şi rechinii sunt preferaţii fetei mele când mergem în piața de peşte 😊, iar vânzătorii îi împlinesc dorinţele şi o lasă să le atingă sau să le ia în mână. 
Egiptenii sunt oameni deschiși, prietenoşi şi glumeţi. Iubesc turiștiisau rezidenții şi iubesc să vândă marfă de calitate. Se întrec între ei la felul în care îsi aşează sau îşi vând marfa. Pentru ei, contează foarte mult impresia cumpărătorului şi să îi fie lăudată marfa :). Când veţi vizita pieţele să nu vă surprindă strigătele acestora, care mai de care mai puternice, mai cu intonație. Uneori, când se fac reduceri sau oferte, vânzătorii folosesc tobe şi instrumente muzicale, cântându-şi marfa, uneori amuzant, uneori poetic :). VSă nu vă mire dacă oriunde veți merge, veți fi chemați să le vedeți marfa. Negociați! În Egipt, negocierea este mama și sufletul pieței. Oriunde, oricum. 
O să vă prezint într-o zi, un filmuleţ despre acest obicei al lor, care mie personal îmi place. Este altceva. Este despre ei . Este despre Egipt. Până atunci, admiraţi aceste fotografii despre oameni frumoşi şi viața firească şi frumoasă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu